Samen maak je 't verschil!

Het had de slogan van Onze Markt kunnen zijn. Maar het is de slogan van de eerste supermarktketen die het aandurft om met ons eerlijk voedsel naar de schappen te brengen: de Coop!

We zijn ontzettend trots om aan te mogen kondigen dat ons initiatief gaat samenwerken met de Coop. Concreet betekent dit dat vanaf eind november de eerlijke aardappels van Onze Markt, waarover jij hebt meebeslist, in bijna alle filialen van de Coop supermarkten liggen. Dit is een geweldige eerste stap voor ons initiatief en ook voor de Coop. Hulde!

Maar wacht, ik heb via de vragenlijst gestemd over waar eerlijke aardappels aan moeten voldoen. Wat nu? Waar moeten de eerlijke aardappels van Onze Markt uiteindelijk aan voldoen?

Tot en met aankomende vrijdag 3 september kan je nog stemmen via de vragenlijst, als je dat nog niet gedaan hebt. Daarna sluit de vragenlijst en tellen we de stemmen. De opties met de meeste stemmen (dus waar het meest voor gekozen is) worden dan de eisen waaraan de eerlijke aardappels moeten voldoen. De resultaten van de vragenlijst publiceren we op de website zodat je precies kunt zien hoeveel mensen voor welke optie hebben gekozen. Samen met aardappelcoöperatie Nedato gaan we vervolgens onderzoeken welke aardappeltelers gaan produceren voor Onze Markt, volgens de eisen die we samen via de vragenlijst hebben bepaald. Zo zorgen we samen voor een eerlijkere, transparantere voedselketen. Zo brengen we samen boeren, fabrikanten en retailers bij elkaar. Zo brengen we samen producten naar de schappen die kloppen met onze normen en waarden. Zo maken we samen het verschil.

Bedankt dat jij onderdeel bent van onze beweging! Bedankt dat jij onderdeel bent van Onze Markt.

Liefs en groeten van het team,

Minne, Hester en Simon