Onze Movement

Onze Markt is meer dan alleen een voedselmerk. Onze Markt is een groep van mensen die het eerlijk voedsel de norm wil maken. Samen met Onze Movement en Ons voedselmerk werken wij naar een duurzamer en eerlijker voedselsysteem. Ons voedselmerk brengt Onze producten met onze PrijsWijzers naar de supermarkt en Onze Movement brengt mensen samen. Onze Movement doen we samen met Onze Vereniging en vele verschillende activiteiten en acties!  

Het team

Minne Baukema

Ik doe niks liever dan mensen bij elkaar brengen. Ik ben enthousiast, een doorzetter en ik heb een passie voor goed eten. Mijn doel is om met elkaar een transparanter en eerlijker voedselsysteem te creëren. Dat iedereen weet wat er achter de schappen gebeurt en de boer weer een gezicht krijgt! Want ik ben overtuigd dat iedereen een beter voedselsysteem wil. Wij creëren Onze Markt.

Hester Schilt

Voedsel en design spelen een belangrijke rol in mijn leven. Tijdens mijn studie Food Innovation leerde ik over ons huidige voedselsysteem. Ik kwam tot de conclusie dat wij als consument de waarde van voedsel uit ons oog zijn verloren. We worden gedreven door prikkels in de supermarkt en zien ons voedsel niet meer als iets levends. De vraag die mij dagelijks inspireert is ‘Hoe kunnen wij weer samen genieten van eerlijk voedsel?’. Ik wil met Onze Markt de waarde van voedsel terugbrengen en de consument een stem geven in het systeem waarin we leven.

Simon Schilt

Ik geloof dat een betere wereld begint bij beter voedsel. Als individu denken we vaak dat we weinig impact hebben op de wereld, maar dat is niet waar. Elke keuze die je maakt, heeft een impact. Daarom zet ik me in voor Onze Markt: zodat iedereen kan kiezen voor beter en eerlijker voedsel en dus kan zorgen voor een betere wereld.

Onze Vereniging

Geloof jij in een eerlijker voedselsysteem en wil je meedoen met onze movement? Word dan lid van Onze vereniging!

Je doet mee met Onze Movement door lid te worden van Onze Vereniging met een symbolische bijdrage van 1 euro. Samen met Onze Vereniging bepalen wij de richtlijnen en koers van Onze Markt. De consument heeft de controle
in alles wat we doen!  

Benieuwd naar Ons verhaal?

 

Onze Markt kan worden ingehuurd als spreker. In ruil voor het kopen van Onze producten komen wij langs en delen wij ons verhaal.

Zo kun je bijvoorbeeld met ons in gesprek gaan over Onze PrijsWijzers, de onderwerpen die verschuilen achter Onze PrijsWijzers en ons voedselsysteem. We snijden onderwerpen aan over bijvoorbeeld eerlijkheid, menselijkheid en transparantie.
 
Daarnaast bedenken wij opdrachten die je stimuleren na te denken over een eerlijke voedselsyteem.

Onze ambassadeurs

Boukje Vastbinder

Dingeman Burgers

Jan Huijgen

Mark de Jong

Hester Liem

Bart Kraaijvanger

Silke Remmits

Antien Zuidberg

Margot Kemps

Jan Vonk

Rens Kuijten

Charlotte Neuhaus-Claessens

Fien van Cappellen

Max de Vrij