Antien Zuidberg over Onze Markt

Nooit gedacht dat ik trots zou zijn op aardappelen….Maar wat ben ik trots op de aardappelen van Onze Markt die nu in de COOP winkels liggen!

Afgelopen jaar heb ik van dichtbij Minne, Hester en Simon van Onze Markt mogen meemaken en begeleiden als Ambassadeur van onze Markt. Wat een energie en positiviteit zit er in dit team! Minne, Hester en Simon, wat een tof traject lopen jullie door, en het is een eer om jullie af en toe wat adviezen te mogen geven!

Ik ben Antien Zuidberg, lector op HAS Hogeschool in Den Bosch. Het onderzoek dat wij doen binnen het lectoraat en richt zich hoe we gezonde en duurzame food concepten zo verleidelijk mogelijk kunnen neerzetten naar consumensen (mensen die consumeren). Er zijn veel theorieën en modellen over gedragspsychologie en marketing, maar wij proberen die kennis te vertalen naar hoe je dat in de praktijk kunt onderzoeken en toepassen. Dus wat werkt wel en wat niet?

Vanuit ons Verleidingsmodel voor gezond en duurzaam Voedsel hebben we gekeken naar welke vragen er liggen bij Onze Markt. Zo hebben we afgelopen jaar een test voorbereid om uit te voeren bij een festival: we hebben een Innofest subsidie ontvangen van SIA, en daarmee wilden we graag onderzoeken hoe het verhaal van Onze Markt het beste kan worden verteld aan een breed publiek. We hebben samen de test voorbereid: het verhaal van Onze Markt zoals het werd verteld is vergeleken met het verhaal over Onze Markt vanuit een consument en vanuit een boer.

Deze test zou deze zomer op “Welcome tot the Village” en daarna op “Into the Great Wide Open” worden gehouden, maar helaas konden deze festivals door Corona niet doorgaan. Uiteindelijk is de test op veel kleinere schaal toch doorgegaan op een minifestival in Utrecht op 12 november.

Door de lancering van de Onze Markt aardappelen laten de resultaten nog even op zich wachten….spannend!

In Februari dus een vervolg, waarin we wat meer zullen vertellen over de resultaten van de test!

In de tussentijd kun je lezen over Onze Markt en bepalen wat het volgende product is van Onze Markt , op www.onzemarkt.nl

 

Schrijver: Antien Zuidberg